ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 18 באוקטובר 2013

תבשיל עוף בעשבי תיבול

פוליצ'זה (עוף מטוגן ברוטב עשבי תיבול)









קצת עבודה...אבל אחד ממאכלי העוף הכי טעימים שיש...אצלנו אכלו את זה בשבת. כשמחממים את זה על הפלטה או בתנור ביום למחרת הטעם אפילו עוד יותר משתבח...






חומרים לעוף המטוגן: 

עוף מחולק לחתיכות קטנות 
כרכום
פלפל שחור
כוסברה טחונה
זנגוויל
מלח
שמן לטיגון עמוק

חומרים לרוטב:

1/2 צרור כוסברה טריה
3-4 ענפים של עלי סלרי
1/2 צרור נענע
4 שיני שום
1.5 בצל
רסק עגבניות
כף חומץ
מלח
כוסברה טחונה
כרכום
פלפל שחור
זנגוויל
פפריקה חריפה

הכנה:

מתבלים את חלקי העוף ומשאירים במקרר למשך 3 שעות לפחות. לאחר מכן מוציאים מההמקרר ומטגנים בשמן עמוק. מניחים בצד. 
במעבד מזון טוחנים את הכוסברה, 2 שיני שום, 1 בצל, נענע וסלרי. 
בסיר נפרד מטגנים בצל ושום. מוסיפים את התערובת הטחונה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל התבלינים, החומץ ורסק העגבניות. מוסיפים את חתיכות העוף ומבשלים על להבה נמוכה כ 30 דקות.
לשדרוג כדאי להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות.