ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 18 באוקטובר 2013

מאנצ'ס

מאנצ'ס (תערובת)







שנים חלמתי על הדבר האמיתי הזה שלא דומה לשום מאנצ'ס שקונים בסופר...
אני זוכרת שסבתא רבא שלי היתה מכינה את זה לעיתים נדירות בחגים. בהודו נהגו להשתמש בשאריות של אורז לבן  שהיו מייבשים אותו. פה בארץ אימצו בקלות את פצפוצי האורז...
זה פשוט ממכר וקשה להפסיק...





חומרים:

200 גר' נולמלה ( ביסלי חומוס - ראו מתכון)
100 גר' בוטנים
100 גר' גרגרי חומוס שלמים (עדיף חצויים או קטנים - לא מבושלים!)
2 ספלים של פצפוצי אורז
2-3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
חופן עלי קארי קצוצים
מעט מלח
שמן לטיגון

הכנה:

מטגנים את הבוטנים והחומוס עד להשחמה. מסננים ומניחים על נייר סופג. מטגנים במעט שמן את פצפוצי האורז עם הקארי והפלפל החריף. מערבבים הכל יחד ומתבלים במעט מלח.