ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

חטיפי מעוינים חריפים

מעויינים חריפים










החטיף הזה הולך מצוין עם שתיה חריפה. אני לא יודעת איך קוראים לו בקוצ'ינית ומי שיודע אני אשמח לדעת ולעדכן.


חומרים:

1/2 ק"ג קמח
1 כוס שומשום טחון דק (במטחנת קפה)
1 כוס קוקוס טחון דק (במטחנת קפה)
1 ביצים
1/2 כוס שמן
4 פלפלים אדומים יבשים חריפים או פפריקה חריפה
חופן עלי קארימעוינים קצוצים
1.5 כוסות מים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לעיסה רכה וגמישה. מרדדים לעלה דק וחותכים לצורת מעויינים. מטגנים בשמן עד שמתקבל חטיף שחום ומוציאים לנייר סופג. נשמר בכלי אטום היטב עד שבועיים.