"המוציא"
פיתות שמניחים ביום שישי בערב על שולחן השבת ומברכים עליהן את ברכת "המוציא". מישהו פנה אלי בפייסבוק ושאל אותי אם יש לי את המתכון לזה. הוא זכר שאמו נהגה להכין. אני מאוד התרגשתי כי מיד נזכרתי שגם סבתי נהגה להכין כל יום שישי, וזה משהו ששכחתי ממנו. לפיתו טעם מתקתק. סבתי נהגה להכין אותן במחבת. הסתבר לי שחמותי נוהגת עדין להכין המוציא כל יום כיפור והיא נוהגת להפריש חלה. היא אופה אותן בתנור.
חומרים:
2 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
מלח
3/4 כוס מים
הכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ולשים לבצק רך וגמיש. מניחים להתפחה כשעה. לשים שוב ומחלקים את הבצק ל 3 כדורים ומרדדים לפיתות. מניחים כל פיתה על נייר אפיה ומתפיחים שוב. אופים בחום של 150 מעלות עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית ניילון סגורה כ 10 דקות, מה שמבטיח שהפיתות ישארו רכות. ניתון גם לאפות אותן במחבת משומנת, ומכסים עם מכסה והופכים לצד השני כשזה מזהיב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment