ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 14 בנובמבר 2013

תבשיל חומוס

אולטיזה של חומוס

















חומרים:

1 בצל קצוץ
2 כוסות חומוס מושרה במים ללילה
כפית גרגירי חרדל
חופן עלי קארי
2 פלפלים חריפים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
זנגוויל
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים

הכנה: 

מטגנים את הבצל, מוסיפים עלי קארי, גרגירי חרדל ופלפלים קצוצים. מוסיפים את החומוס, את התבלינים והמים ומבשלים על להבה נמוכה עד להתרככות החומוס. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים עוד מספר דקות. מגישים עם קוסקוס או אורז.

טיפ: לקיצור תהליכים ניתן להשתמש בהחלט בחומוס מקופסת שימורים. צריך רק לסנן היטב ולהשתמש בפחות מים וזמן הבישול קצר בהרבה...
ניתן לעשות את אותו הדבר עם כל קטניות שרוצים: שעועית, אפונה וכו...אצלי בבית אולטיזה של שעועית מככבת! בעלי והבן שלי מכינים לעצמם לפחות פעם בשבוע ומנגבים את זה עם הרבה לחם...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment