ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 15 בנובמבר 2013

צ'מנדי של דלעת ובטטות

קלאפאם צ'יקיזי










הרוטב הזה כמו הצ'מנדי, נאכל עם אפום או דושה. הוא מבוסס על דלעת ובטטות.




חומרים:

250-300 גר' דלעת
1 בטטה בינונית
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל
3 שיני שום
3/4 כוס קוקוס טחון
מלח
כרכום
מים לכיסוי הירקות.

הכנה: 

קולפים את הקליפה של כל הירקות. חותכים לקוביות ושמים בסיר את הבטטות, הדלעת ותפוח האדמה. מלאים מים רק עד לכיסוי הירקות, ומבשלים עד לריכוך מלא. בבלנדר טוחנים את כל הירקות יחד עם הבצל, השום והקוקוס. מחזירים לסיר, מוסיפים מלח וכרכום ומבשלים עןד כ 15 דקות על להבה נמוכה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment