ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 8 בנובמבר 2013

חמין בטטות ואורז

קיטצ'רי (פות'ו) -חמין עם בטטות


את החמין הזה אוכלים בערב שישי ואז הוא נקרא קיטצ'רי ולמחרת אחר שהיה בתנור או על הפלטה כל השבת הוא נקרא פות'ו. הטעם מתקתק הודות לסילאן ולבטטות. יש שנוהגים לשים גם בננות. לבעלי יש זכרונות שמלווים אותו מאז ילדותו אצל הסבתא במושב מסילת ציון. היא בנתה לעצמה בגינה בריכת בטון קטנה מאחורי הבית וגידלה שם ברבורים. לחמין הזה היא היתה מוסיפה ביצי ברבור ולדברי בעלי, אין דברים כאלה היום...



חומרים:

נתחי עוף קטנים ( אפשר גם בלי...לצמחוניים...)
2 בצלים
3 שיני שום
3/4 כוס אורז
1-2 בטטות
1 בננה (אופציה)
1/2 כוס קוקוס
2-3 כפות סילאן (או סוכר חום למי שאין)
2 כוסות מים
מלח
כף חומץ
ביצים קשות לפי כמות הסועדים

הכנה:

מטגנים בצל אחד חתוך לפרוסות, מוסיפים את חתיכות העוף ומטגנים עד השחמה. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבטטות (הבננה) והאורז, מוסיפים את הסילאן, החומץ והמלח. בבלנדר טוחנים בצל, שום וקוקוס עם מעט מים. מוסיפים הכל לתוך הסיר ומבשלים עוד כ40 דקות על להבה נמוכה. שמים את הביצים מעל ושמים בתנור או על פלטת שבת. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment