ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 20 בדצמבר 2013

פאלצ'ורי

פאלצ'ורי (כדורי אורז וקוקוס מתוקים)













כדורים מתוקים שנוהגים לאכול באזכרות.


חומרים:

1 כוס אורז טחון במטחנת קפה
1 כוס קוקוס
1.5 כוסות סוכר
4-5 גרגרי הל טחונים
מעט מלח
3 כוסות מים

הכנה:

קולים את האורז הטחון קלייה עדינה במחבת (לא לשרוף!).
מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח, כשזה רותח - מוסיפים את הקוקוס ואת ההל ומערבבים. אח"כ מוסיפים את האורז הטחון וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד מספר דקות עד שהתערובת מסמיכה. התערובת יוצאת מאוד רכה אבל אחרי שמקררים במקרר היא מתקשה מעט ואז יוצרים כדורים קטנים ומסדרים במנג'טים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment