ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 29 במרץ 2014

קאלאפום

קלאפום (פשטידה עם עשבי תיבול)
















חומרים:

2 בצלים גדולים קצוצים דק
חופן עלי קארי קצוצים דק
חופן עלי כוסברה קצוצים דק
חופן עלי נענע קצוצים דק
חופן עלי כרפס קצוצים דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כף חומץ
1.5 כוסות סולת
3/4 כוס קוקוס
2 ביצים
1 קישוא מגורד דק
1 כוס מים
1 כפית מלח

הכנה:

מערבבים הכל היטב אם צריך מוסיפים עוד מים. ניתן להכין בשתי דרכים: 
אפיה: משמנים תבנית ושופכים את הבלילה. אופים כ45 דקות עד שמזהיב מלמעלה.
טיגון: משמנים מחבת טפלון, ושופכים מעט מהבלילה, כשזה מתיבש מלמעלה הופכים ומטגנים מהצד השני.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment