ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 8 במרץ 2014

תבשיל ביצים קשות

קות'ן של ביצים











התבשיל הקבוע של מוצאי שבת בכל בית קוצ'יני שמכבד את עצמו...




חומרים: 

1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כפית גרגירי חרדל
עלים משני גבעולי עלי קארי
1 פלפל ירוק חריף
2-3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
3 כפות שמן
4 ביצים קשות חצויות
1 כף חומץ
1/2 כפית סוכר
מלח
פפריקה מתוקה
כרכום
כוסברה טחונה
זנגוויל

הכנה: 

מחממים את השמן, מוסיפים את גרגרי החרדל ומטגנים מספר שניות. מוסיפים את הבצל, השום ועלי הקארי. ממשיכים לטגן. מוסיפים את רסק העגבניות, המים ושאר התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את חצאי הביצים ומבשלים ברוטב עוד מספר דקות. מגישים חם עם אורז, צ'אפאטי או כל מה שבא לכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment