ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 8 במרץ 2014

תבשיל עדשים

תבשיל עדשים כתומות

















חומרים:

1 בצל קצוץ
עלי קארי קצוצים משני גבעולים
1 פלפל אדום חריף
1 כף גרגירי חרדל
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כוס עדשים כתומות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
2-3 כפות שמן
1.5 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
כרכום
זנגוויל

הכנה:

משרים את העדשים במים כ 20 דקות ומסננים היטב. מחממים את השמן בסיר מוסיפים את גרגרי החרדל ומטגנים מס שניות. מוסיפים את הבצל, הפלפל החריף, ג'ינג'ר ועלי הקארי ומטגנים. מוסיפים את העדשים, קוביות תפוחי האדמה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהכל מתרכך והופך לתערובת סמיכה. אם אוהבים את העדשים במרקם שלם מוסיפים פחות מים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment