ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שני, 7 באפריל 2014

דושה של פסח

דושה של פסח

חומרים:

1/2 כוס אורז טחון
1/3 כוס שמן
3 ביצים
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
100 גר' קוקוס טחון 1/2 כוס קמח מצה
כף מלח
מים

הכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים. מוסיפים מים עד לקבלת עיסה במרקם סמיך. משמנים מחבת טפלון ושופכים מצקת אחת. ברגע שנאפה מלמעלה הופכים ומטגנים עוד מספר דקות.
חשוב לשים לב:
1. הטיגון של הדושה של פסח לוקח זמן ארוך מהרגיל
2. מידי פעם התערובת מתיבשת ונעשת מאוד סמיכה בגלל ספיגה של הנוזלים- פשוט תוסיפו עוד מים ותערבבו שוב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment