ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום ראשון, 13 באפריל 2014

חרוסת תמרים

חרוסת תמרים

הדבר האמיתי !!! מי שיש לו כח להכין - יבורך ! אין מה להשוות לסילאן המוכן שקונים היום בחנויות.

חומרים:

2 אריזות תמרים מגולענים בואקום
מים עד לכיסוי התמרים

גזה או חיתול בד

הכנה:

שמים את התמרים בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי התמרים. מבשלים תוך כדי ערבוב והמסה של התמרים. כאשר כל המסה מבושלת שופכים לתוך גזה או חיתול ומתחילים לסנן. מסננים לתוך סיר נפרד. את השארית שנותרת בתוך הגזה מעבירים שוב לאותו הסיר שבישלנו קודם ושוב מוסיפים מים לכיסוי התמרים. שוב מבשלים, ושוב מעברירים לסינון בגזה. את כל הנוזל שיצא לאחר הסינון מבשלים שוב בסיר עד לרתיחה עדינה, מכבים את האש ומקררים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment