ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 4 ביולי 2014

קארי מנגו

קארי מנגו















חומרים:

4-5 מנגו ירוק 
חופן עלי קארי קצוצים (3-4 גבעולים)
2 כפות גרגרי חרדל שחור
3-4 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כף גרגירי חילבה (מושרים במים כשעתיים)
3-4 פלפל שאטה קצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקהמתוקה
1 כפית זנגוויל
1/2 כפית כרכום
2-3 כפות חומץ
1/2 כוס מים

הכנה:

קולפים את המנגו וחותכים לקוביות ומניחים בצד. בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את החרדל. מחממים כמה שניות ואז מוסיפים את עלי הקארי והפלפל. מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את גרגירי החילבה. מוסיפים תבלינים וחומץ ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות המנגו והמים ומבשלים כ 20 דקות על להבה נמוכה עד שהמנגו מתרכך מעט. שמים בצנצנת אטומה היטב ושומרים במקרר.
הולך נהדר עם בשר, בתור תוספת לסנדויצ'ים ובכל צורה שהיא. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment