ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 6 בספטמבר 2014

דג ברוטב מנגו

דג ברוטב מנגו











חומרים לתיבול הדג:

דג בורי או אמנון חתוכים לפרוסות
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה טחונה

מורחים את התבלינים היטב ומניחים במקרר כשעה לספיגת הטעמים. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה, מוציאים לנייר סופג. 

חומרים לרוטב:

1 מנגו ירוק חתוך לפרוסות
1/2 צרור עלי כוסברה טריים
חופן עלי קארי
1 בצל
2-3 שיני שום
2-3 פלפל שאטה
1 כוס מים

טוחנים הכל במעבד מזון.

3 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית זנגוויל
1 כפית כוסברה טחונה
1 כף תמרהינדי
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים

בסיר רחב מחממים שמן. מוסיפים רסק עגבניות ומים. מוסיפים את כל התבלינים ואת התערובת הטחונה ומביאים לרתיחה. מניחים את פרוסות הדג בפנים ומבשלים כ 20 דקות. מידי פעם מערבבים כדי שהרוטב יעטוף את הדג מכל הכיוונים.

טיפ!
ניתן לוותר על שלב הטיגון של הדג ופשוט להניח את הפרוסות של הדג ישירות בתוך הרוטב. יוצא לא פחות טעים!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment