ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 14 בפברואר 2015

מנגו מוחמץ גרסא ב

מנגו מוחמץ גרסא ב


















ליווי נפלא לתבשילי דגים

חומרים:

1 ק"ג מנגו ירוק
מי מלח (1 כפית מלח לכל ליטר מים)
2 כפיות חרדל שחור
1 כפית זרעי חילבה
4 כפיות פלפל צ'ילי חריף טחון
3 כפיות שמן שומשום

הכנה: 

שוטפים היטב את המנגו, שמים בצנצנת מעוקרת, שופכים מעל את המים עד כדי כיסוי. סוגרים את הצנצנת היטב ושומרים במקום קריר וחשוך 3 שבועות. 
לאחר 3 שבועות מסננים את המנגו מהנוזלים. מניחים בצד.
קולים במחבת את זרעי החרדל וזרעי החילבה. מקררים ואח"כ טוחנים. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומערבבים היטב. מרתיחים בסיר 3 כוסות מים ומוסיפים את התבלינים. מקררים היטב. 
חותכים את המנגו לפרוסות, שמים את המנגו בצנצנת נקיה חדשה. שופכים מעל את תערובת התבלינים. 

מחממים במחבת את שמן השומשום, מקררים ושופכים מעל. סוגרים היטב את הצנצנת ושומרים במקום קריר וחשוך למשך חודש. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment