ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 14 בפברואר 2015

קארי לימונים

קארי לימונים













נפלא כתוספת לכל דבר, עם דגים, עוף, בשר,מצוין בתוך סנדוויץ' עם נקניק, רוסטביף אן כל דבר אחר...

חומרים:

1 ק"ג לימונים
3 כפות רסק עגבניות
בצל אחד קצוץ
3-4 שיני שום חתוכים לפרוסות
חופן עלי קארי קצוצים
1 כפית זרעי חרדל שחור
2-3 פלפל שאטה חריף קצוץ
1/2 כפית כרכום
1 כפית מלח
1/2 כפית זנגוויל
1/2 כפית כוסברה טחונה
4 כפות חומץ
2 כפיות סוכר

הכנה:

מבשלים את הלימונים במים כחצי שעה. מוציאים ומקררים. חותכים אותם לקוביות עם הקליפה. 
בסיר מטגנים את הבצל , מוסיפים שום, חרדל, פלפל שאטה ועלי קארי. מוסיפים את קוביות הלימון, את התבלינים, רסק העגבניות וחומץ. מבשלים כרבע שעה. מקררים היטב ושומרים בצנצנת אטומה במקרר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment