ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום ראשון, 29 במרץ 2015

חרוסת פיצוחים

חרוסת פיצוחים




חרוסת בנוסח יהודי קוצ'ין. המתכון ע"פ מרשם של דודתי טובה רחמים ז"ל שכל שנה היתה מכינה בעצמה ומביאה לאבא שלי קופסא קטנה שהיה מתענג עליה...

חומרים:

2 כוסות אגוזי מלך
1 כוס אגוזי פקאן
2 כוסות אגוזי קאשיו
1 כוס שומשום
1 כוס שקדים קלופים
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 צנצנת סילאן
10 זרעי הל טחונים

הכנה:

קולים את הפיצוחים בתנור בזהירות שלא ישרפו (אפשר גם במחבת). מקררים וטוחנים במעבד מזון למחית גסה.
מרתיחים מים סוכר ומלח. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד את מחית הפיצוחים והשומשום. מוסיפים את הסילאן וההל. מערבבים היטב. מקררים ושומרים בצנצנת אטומה היטב. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment