אידלי עם תערובת פיקנטית
חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1/2 כוס סולת
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים
חומרים לתערובת:
1/2 כוס עדשי חומוס מושרים 3 שעות במים
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1 כפית גרגרי חרדל שחור
1 כפית זרעי כוסברה
חופן עלי קארי קצוצים
2-3 פלפל שאטה קצוץ
1/2 כוס קשיו קצוצים לא קלויים
3 כפות שמן לטיגון
הכנת התערובת:
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים קלות. מקררים היטב.
הכנת האידלי:
מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים ביצים ושמן. מוסיפים את המים בהדרגה. מתפיחים כ 3 שעות.
מוסיפים את התערובת הפיקנטית לתערובת הבצק ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הבצק.
משמנים את השקעים בסיר מיוחד להכנת האידלי, ושופכים כף מהבלילה לתוך כל שקע. ממלאים מים עד הסימון בסיר, מבשלים באידוי כחצי שעה. אם אין את הסיר המיוחד ניתן להכין בתבנית שקעים ולבשל מעל גבי סיר עם מים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment