ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 3 ביולי 2015

אידלי עם תערובת פיקנטית

אידלי עם תערובת פיקנטית


















חומרים לבצק: 

1 כוס קמח
1/2 כוס סולת
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים


חומרים לתערובת:

1/2 כוס עדשי חומוס מושרים 3 שעות במים
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1 כפית גרגרי חרדל שחור
1 כפית זרעי כוסברה
חופן עלי קארי קצוצים
2-3 פלפל שאטה קצוץ
1/2 כוס קשיו קצוצים לא קלויים
3 כפות שמן לטיגון

הכנת התערובת:

מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים קלות. מקררים היטב.

הכנת האידלי: 

מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים ביצים ושמן. מוסיפים את המים בהדרגה. מתפיחים כ 3 שעות. 
מוסיפים את התערובת הפיקנטית לתערובת הבצק ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הבצק.
משמנים את השקעים בסיר מיוחד להכנת האידלי, ושופכים כף מהבלילה לתוך כל שקע. ממלאים מים עד הסימון בסיר, מבשלים באידוי כחצי שעה. אם אין את הסיר המיוחד ניתן להכין בתבנית שקעים ולבשל מעל גבי סיר עם מים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment