ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 3 ביולי 2015

אורז צהוב

אורז צהוב

2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן מנוזלים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
3 כוסות מים

הכנה:

הסוד של הצלחת האורז היא כמויות מדויקות. על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים בדיוק כשמודדים את כמות האורז וכמות המים באותה כוס.

מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות כדקה. מוסיפים מלח וכרכום. מערבבים. מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ואז מעבירים ללהבה הכי נמוכה של הכיריים ומבשלים 20 דקות בדיוק. משאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות ואז מערבבים בעזרת מזלג כדי שגרגרי האורז ייפרדו לאחד אחד ולא יהיו גושים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment