אורז צהוב
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן מנוזלים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
3 כוסות מים
הכנה:
הסוד של הצלחת האורז היא כמויות מדויקות. על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים בדיוק כשמודדים את כמות האורז וכמות המים באותה כוס.
מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות כדקה. מוסיפים מלח וכרכום. מערבבים. מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ואז מעבירים ללהבה הכי נמוכה של הכיריים ומבשלים 20 דקות בדיוק. משאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות ואז מערבבים בעזרת מזלג כדי שגרגרי האורז ייפרדו לאחד אחד ולא יהיו גושים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment