ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 3 ביולי 2015

עלי בננה במילוי מתוק של עדשים וקוקוס

עלי בננה במילוי מתוק של עדשים וקוקוס

או כפי שמוכרים בשם אד'ה. נוהגים לאכול את הגירסא הזאת שמכינים בתהליך אידוי, במוצאי ט' באב בפתיחת הצום. 
מכינים עם עלי בננה, עלי גפן או עלי תות.

חומרים למילוי:

1.5 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/4 כפית מלח
6-7 זרעי הל טחונים
3/4 כוס עדשים כתומות מושרות במים כשעתיים
1/2 כוס שומשום 

הכנה:
מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח. מוסיפים את הקוקוס, השומשום והעדשים. מוסיפים את ההל ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמים מתאדים והתערובת הופכת ליציבה. 

חומרים לשכבת הבצק:

2 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
2 כוסות סולת
1/2 כוס קמח

הכנה:
מרתיחים את המים עם השמן, המלח והסוכר. מוסיפים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב כדי שלא יוצרו גושים. כשכל המים מתאדים מסירים מהאש ומקררים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק רך וגמיש. 

הכנת האד'ה:
פותחים את העלה כך שהצד החלק יותר יהיה כלפי חוץ. לוקחים חופן קטן מהבצק ומשטחים על העלה (שלא יהיה עבה מידי). מניחים במרכז כף גדושה מהמלית כשהשוליים נשארים ריקים. מקפלים לחצי ומהדקים היטב את השולים משני הצדדים. 
מרתיחים מים בסיר מיוחד לאידוי. מניחים בכל פעם מספר עלים אחד ליד השני ומבשלים מספר דקות עד שהבצק מתבשל. אוכלים חם, קר או בטמפרטורת החדר, איך שאוהבים.
למי שאין סיר לאידוי, אפשר פשוט להשתמש בסיר גדול ולהניח מעליו מסננת. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment