ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 3 ביולי 2015

דג חריף עם מנגו ירוק

דג חריף עם מנגו ירוק






בדיוק עכשיו רגע לפני שהמנגו מבשיל והוא עדיין ירוק, אפשר להכין את התבשיל המדהים הזה.
ההיסטוריה של האוכל מלמדת אותנו שאבותינו רקחו תבשילים וטעמים ממש לפי עונות השנה ובהתאם לסוגי הירקות והפרות של אותה עונה.
הרוטב הסמיך שנוצר מקבל טעם ייחודי בזכות המנגו, ובליווי אורז לבן, אפום או אידלי שסופגים את הרוטב זה פשוט עונג.




חומרים לתיבול הדג:

4 דגי ים מפולטים (עדיף בורי שהוא בשרני יותר, אבל כל דג אחר יתאים)
2 כפות שמן 
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כרכום
1 כפית מלח
1 כפית זנגוויל
1 כף כוסברה טחונה (אל תוותרו על קליית זרעי כוסברה וטחינה מיידית - הטעם והארומה שווים את זה)

הכנה:
בקערית קטנה מערבבים היטב את כל החומרים ומורחים את הדג מכל הכיוונים ומשאירים כך לחצי שעה לספיגת הטעמים. מחממים תנור למצב גריל. מסדרים את הדגים בתבנית אפיה, על נייר אפיה, כשהחלק עם העור כלפי מעלה. מכניסים לתנור ל 8 דקות בדיוק, כדי שהדג לא יתייבש. מוציאים ומניחים בצד עד להכנת הרוטב. 

חומרים לרוטב:

2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
2-3 פלפלים ירוקים חריפים
2-3 פלפל שאטה
10 שיני שום שלמות
חופן עלי קארי שלמים (בערך מ 4-5 גבעולים)
3-4 מנגו ירוק חתוך לשמיניות
1 כף גדושה של רסק עגבניות
1 כף גדושה של תמרהינדי
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כרכום
1 כפית מלח
1 כפית זנגוויל
1 כף כוסברה טחונה
1-2 כוסות מים

הכנה:

בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום, פלפלים ובסוף את עלי הקארי. מוסיפים את הרסק, תמרהינדי ומים. מוסיפים את התבלינים (אם נשאר לכם תערובת תבלינים מתיבול הדג פשוט תוסיפו אותה גם לסיר) ואת המנגו, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. מוסיפים את פרוסות הדגים על הרוטב ובעזרת כף לוקחים מהרוטב ושופכים על הדגים. מבשלים עוד 10 דקות ונהנים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment