ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 4 ביולי 2015

תבשיל שעועית

תבשיל שעועית


אחד המאכלים האהובים אצלנו בבית. 
הסוד הוא שמשתמשים בשעועית מוכנה מקופסת שימורים. כשחמתי היתה אמא צעירה, ויחד עם גידול הילדים הקטנים עבדה מאוד קשה בחקלאות כמו כל העולים החדשים. היא חיפשה פתרונות זמינים ומהירים לארוחת צהרים. 
זה הולך נפלא עם סתם לחם טרי או עם אורז לבן.

חומרים:

קופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות
1/2 בצל קצוץ
1 פלפל שאטה קצוץ
חופן עלי קארי (מגבעול אחד) קצוצים
1/2 כפית גרגרי חרדל
מעט מלח
מעט כרכום
מעט פלפל שחור

הכנה:

מטגנים את הבצל. מוסיפים את החרדל, עלי קארי ותבלינים. מוסיפים את השעועית עם הרוטב. מבשלים מספר דקות ומגישים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment