ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 3 ביולי 2015

ג'ירה קני

ג'ירה קני

תבשיל אורז שנוהגים לאכול במוצאי ט' באב לאחר הצום. נהוג היה לתת את המאכל הזה בעבר לנשים לאחר לידה באחר והוא נחשב למאכל שמחזק את הגוף.

חומרים:

2 כוסות אורז
1/4 כוס גרגרי חילבה מושרים במים לילה שלם
1 כוס קוקוס טחון
1 בצל
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
4.5 כוסות מים

הכנה:

טוחנים את הקוקוס עם הבצל, החילבה והכמון עם 1 כוס מים בבלנדר.
מבשלים את האורז עם 3.5 כוסות מים. מביאים להרתחה, מוסיפים את התערובת הטחונה ומבשלים על להבה נמוכה. התבשיל יוצא כמו במרקם של חמין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment