ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שלישי, 26 באפריל 2016

פסטלים במילוי תפוחי אדמה כשרים לפסח

פסטלים במילוי תפוחי אדמה כשרים לפסח














פסח 2016, המצאתי מאכל חדש !!!
הכנת הבצק לא פשוטה - בגלל המרכיבים המיוחדים, המילוי הוא שילוב משודרג מוכר ממתכונים אחרים, אבל התוצאה שווה את המאמץ! הילדים שלי אמרו שזה אחד מהמאכלים הכי טעימים שאי פעם הכנתי :)




חומרים לבצק:

1 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס קמח אורז
1/2 כוס קורנפלור
1 ביצה
1/2 כוס מים

הכנה: שמים את כל המרכיבים בקערה, לשים היטב ובמידת הצורך מוסיפים מים / קמח תפוחי אדמה עד לקבלת בצק רך וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים כשעה למנוחה.

חומרים למילוי:

2-3 תפוחי אדמה מבושלים במים עד להתרככות מלאה.
חופן עלי קארי קצוצים
כפית זרעי כוסברה שלמים
כפית זרעי כמון שלמים
כפית זרעי חרדל 
2-3 פלפל שאטה יבש קצוץ
1 בצל קצוץ
1 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
3 כפות שמן קנולה

הכנה: מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים מספר דקות על להבה בינונית, מועכים את תפוחי האדמה למחית גסה בעזרת מזלג. מערבבים עם תערובת הבצל ומקררים.
יוצרים עיגולים בגודל פינג פונג, משטחים בעזרת הידיים (הבצק קשה לעבודה, אז לא במערוך..)
שמים במרכז כפית מהמלית וסוגרים את הקצוות. בעזרת מזלג סוגרים את שולי הבצק. 
מטגנים בשמן משני הצדדים. מגישים חם או פושר בטמפרטורת החדר.
מתחסל במהירות!!!

תגובה 1:

Add a comment