ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 28 באפריל 2016

אורז מבושם בלימון ותבלינים


אורז מבושם בלימון ותבלינים

2 כוסות אורז בסמטי
2 כפות שמן
מיץ מלימון סחוט אחד
1 כפית זרעי חרדל שחור
1 כף עדשי חומוס
1/2 כוס בוטנים או קשיו
2 פלפל שאטה קצוצים
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן עלי קארי קצוצים
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
גרגרים משני הל
2 ציפורן
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח

הכנה:
מבשלים את האורז עם 3 כוסות מים, כרכום ומלח. מקררים.
במחבת מחממים שמן, מוסיפים עדשי חומוס, קשיו, כמון, כוסברה, פלפלים,. מוסיפים בהמשך את שאר החומרים ומטגנים עוד מעט מבלי לשרוף את הג'ינג'ר. מסירים מהאש ומקררים.
שופכים מעל האורז את התערובת והלימון הסחוט מערבבים היטב. מגישים חם או פושר בטמפרטורת החדר.

תגובה 1:

  1. בלוג מעניין עם מתכונים נפלאים ומלווה בצילומים יפים ומעוררי תאבון.

    השבמחק

Add a comment