ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 28 באפריל 2016

קבב בתערובת תבלינים פיקנטית









קבב בתערובת תבלינים פיקנטית

חומרים:

1/2 ק"ג בשר עגל משובח טחון, או כבש
1 בצל קצוץ דק
1/2 כוס נענע טריה קצוצה
1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 כפיות זרעי כמון קלויים
1 כפית זרעי כוסברה קלויים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כרכום
3 כפות שמן

מערבבים את כל החומרים היטב ומניחים לנוח כשעה.
משפדים או מכינים קציצות מוארכות. ניתן לאפות בגריל בתנור כ 10 דקות או על המנגל. לא יותר מידי שלא יתייבשו וישמרו על המרקם העסיסי. 
מומלץ להגיש בתוך צ'אפטי או עם צ'אטני.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment