ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שלישי, 26 באפריל 2016

לביבות בטטה ועדשים

לביבות בטטה ועדשים

הקרדיט לדודה של בעלי - ריקי אליה. את הלביבות המדהימות האלה טעמתי בשבעה של חמי ז"ל.

חומרים:

1 כוס עדשים מושרות במים ומבושלות
1 בטטה מבושלת במים
1 בצל קצוץ
חופן עלי קארי קצוצים
חופן עלי כוסברה טריה קצוצים
1 ביצה
2 כפות שיבולת שועל
1 כף פרורי לחם
1 כף קמח
מלח
1 כפית אבקת מרק בצל
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית זנגוויל

הכנה:

מועכים את הבטטה והעדשים במזלג למחית גסה. מטגנים את הבצל, מוסיפים את עלי הכוסברה והקארי. מוסיפים את הבצל לתערובת הבטטה והעדשים, מוסיפים את התבלינים. יוצרים בידים רטובות לביבות, ומטגנים בשמן.
ניתן גם לאפות בתנור ואז מרססים עליהן ספרי שמן.

פשוט מעולות!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment