ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שלישי, 26 באפריל 2016

צ'אטני עגבניות ותמרים

צ'אטני עגבניות ותמרים

חומרים:

4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1/2 כפית זרעי כמון שלמים
3 כפות שמן קנולה
1 פלפל שאטה קצוץ
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
1/2 כוס סילאן
4 תמרים קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1 עלה דפנה

הכנה:

מטגנים את זרעי הכמון בשמן. מוסיפים את עלה הדפנה והפלפל. מוסיפים את העגבנים והתמרים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד מספר דקות. מוציאים את עלה הדפנה.
שומרים בצנצנת במקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment