ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 9 בדצמבר 2017

תבשיל שעועית



תבשיל שעועית לבלב



























את הזרעים לשעועית הנהדרת הזאת הבאנו מהודו. שתלנו אותה בגינה ובמשך כמה חודשים היא רק התפשטה כמו פרא בגינה, ללא שום פריחה. כבר רצינו לעקור ולזרוק את הצמח כי חשבנו שאולי הוא לא מתאים לאקלים פה, ואז יום אחד פתאום ראינו פרחים סגולים יפהפים. אז חיכינו בסבלנות, שהיתה משתלמת. השעועית דקה ועדינה בצבע סגלגל ירוק והיא טעימה מאוד. הטעם שונה לגמרי מהשעועית הרגילה שאנחנו מכירים פה בארץ.

חומרים: 

1 ק"ג שעועית לבלב
חופן עלי קארי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זנגוויל
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף עדשי חומוס
1 כפית זרעי חרדל
3 פלפל שאטה
2 שיני שום
3 כפות שמן

הכנה:

קוטמים את קצוות השעועית ומושכים כדי שהחלק הקשיח יפתח מעט. חותכים לחתיכות עם הידיים. משרים במים כחצי שעה.

בסיר שטוח מחממים שמן, מוסיפים את זרעי החרדל והכמון ומטגנים. מוסיפים את עדשי החומוס, פלפל שאטה ובהמשך את השום ועלי הקארי. מטגנים עוד דקה. מסננים את השעועית מהמים ומוספים לסיר. מערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים. סוגרים את הסיר ומבשלים כ 25 דקות על להבה נמוכה. מידי פעם מערבבים כדי שזה לא ידבק לתחתית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment