צ'מנדי בוטנים של אמא שלי
חומרים:
1 בצל חתוך גס
2 שיני שום
חופן עלי קארי
3 כפות שמן
50 גר' בוטנים קלופים
200 גר' קוקוס טחון
מיץ מלימון אחד טרי
1 כפית גרגירי חרדל
2 כוסות מים
מלח
1/2 כפית זינגוויל (ג'ינג'ר)
1 פלפל אדום יבש חריף - אופציה לאוהבי החריף
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים עלי קארי ואת הבוטנים, מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהקוקוס משחים (זהירות שלא ישרף!)
מעבירים את כל התערובת לבלנדר ומוסיפים חצי כוס מים וטוחנים היטב.
בסיר נפרד מטגנים גרגירי חרדל, מוסיפים את התערובת ושארית המים ומבשליםעד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ 15 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.