שקשוקה קוצ'ינית (Motta Cuttan)
מסתבר שלכל עדה יש את השקשוקה שלה...
חומרים:
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי קארי קצוצים
כפית גרגירי חרדל
1 ס"מ גינג'ר טרי מגורד
2 פלפל שאטה קצוץ
1 ס"מ גינג'ר טרי מגורד
2 פלפל שאטה קצוץ
5 עגבניות בשלות קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
4-5 ביצים
כף חומץ
1/2 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
כרכום
פפריקה מתוקה
זינגוויל (ג'ינג'ר)
כמון
5 כפות שמן
אופן ההכנה:
מטגנים את גרגירי החרדל, מוסיפים את הבצל והשום. מוסיפים את עלי הקארי, הג'ינג'ר והפלפל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ואת כל התבלינים. שוברים את הביצים לתוך התערובת ומכסים. מבשלים עוד כ 10 דקות.
במקום ביצים טריות ניתן להכניס לתבשיל ביצים קשות שלמות או חצויות.
במקום ביצים טריות ניתן להכניס לתבשיל ביצים קשות שלמות או חצויות.