אפאם לשבת
בילדותי ביליתי הרבה בבית של סבא וסבתא במושב גבעת כח. אחד מהזכרונות החזקים שלי זה יום שישי בבוקר כשהאפאם והעוף האדום (מלווקות'ן) כבר היו מוכנים ואנחנו היינו חסרי סבלנות וטובלים כבר ב 10 בבוקר פיסות של אפאם בתוך הרוטב האדום והחריף...סבתא שלי היתה מהמהדרין והיא הכינה את האפאם בסיר פלא מאלומיניום מיוחד עגול (כמו זה של ג'חנון) על הגאז. אני למדתי מחמותי להכין את אותה גרסא באפיה בתנור - פחות מסובך ולא פחות טעים.
מרכיבים:
2/3 כוס שמן
750 גר' קמח
חצי כוס סולת
30 גר' שמרים יבשים או קובית שמרים מומסת במעט מים
2 ביצים
כף מלח
כף חומץ
3-4 כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומוסיפים את המים בהדרגה. חשוב לערבב היטב למרקם חלק שלא יהיו גושים. העיסה הסופית צריכה להיות רכה מאוד אך לא נוזלית. מנסיון הכי טוב להכין במיקסר - יוצא מרקם מושלם.
מתפיחים כשעה וחצי.
מתפיחים כשעה וחצי.