אידלי
מאפה מדהים רך ונימוח בפה עשוי בבישול באדים, שהולך מצוין עם כל תבשיל שיש בו רוטב. האידלי סופג בתוכו את הרוטב וזה פשוט תענוג. האידלי המקורי נעשה מקמח אורז. בשנות החמישים כשהעדה הקוצ'ינית עלתה לארץ, הם נאלצו למצוא חומרי גלם חלופיים שהיו בנמצא על מנת להכין את האידלי ולקבל את אותו מרקם, והכינו אותו על בסיס סולת. אפשר לשחק עם האידלי ולהוסיף לו ירקות קצוצים דק וכל דבר העולה ברוחכם כדי לשדרג אותו.
חומרים:
1 כוס קמח
1/2 כוס סולת
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים
1 כוס קמח
1/2 כוס סולת
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים
הכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים ביצים ושמן. מוסיפים את המים בהדרגה. מתפיחים כ 3 שעות. משמנים את השקעים בסיר מיוחד להכנת האידלי, ושופכים כף מהבלילה לתוך כל שקע. ממלאים מים עד הסימון בסיר, מבשלים באידוי כחצי שעה. אם אין את הסיר המיוחד ניתן להכין בתבנית שקעים ולבשל מעל גבי סיר עם מים.
איפה ניתן לקנות סיר כזה לאידלי?
השבמחק