אורז מבושם בלימון ותבלינים
2 כוסות אורז בסמטי
2 כפות שמן
מיץ מלימון סחוט אחד
1 כפית זרעי חרדל שחור
1 כף עדשי חומוס
1/2 כוס בוטנים או קשיו
2 פלפל שאטה קצוצים
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן עלי קארי קצוצים
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
גרגרים משני הל
2 ציפורן
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח
הכנה:
מבשלים את האורז עם 3 כוסות מים, כרכום ומלח. מקררים.
במחבת מחממים שמן, מוסיפים עדשי חומוס, קשיו, כמון, כוסברה, פלפלים,. מוסיפים בהמשך את שאר החומרים ומטגנים עוד מעט מבלי לשרוף את הג'ינג'ר. מסירים מהאש ומקררים.
שופכים מעל האורז את התערובת והלימון הסחוט מערבבים היטב. מגישים חם או פושר בטמפרטורת החדר.
בלוג מעניין עם מתכונים נפלאים ומלווה בצילומים יפים ומעוררי תאבון.
השבמחק