סוכר קני סוף
בהודו בכלל לא השתמשו בסוכר במצבו המעובד כמו היום. המקור למתיקות היה בסוכר קני סוף. בילדותי בגינה של סבתא שלי צמח השיח. אני לא יודעת אם היא השתמשה בו לבישול אבל אני כן זוכרת שבתור ילדים היינו חותכים את הקנים ופשוט מוצצים אותם כמו סוכריה. המעבר לסוכר המעובד הביא לעליה משמעותית של מחלת הסכרת בקרב העולים מקוצ'ין. היום ניתן בקלות להשיג סוכר קני סוף או בשמו המוכר יותר "ג'אגרי", בכל החנויות המתמחות
חיפשתי קני סוכר בחנויות בשוק מחנה יהודה ולא מצאתי. אתם יודעים איפה אפשר לקנות קנה סוכר בכמויות גדולות?
השבמחק