ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 27 ביולי 2018

תבשיל במיה עם קוקוס

תבשיל במיה עם קוקוס

במיה היא ירק שנוי במחלוקת, או שאוהבים או שלא.
רובנו מכירים את ההכנה המיתולוגית ברוטב עגבניות. אני מציעה כאן גרסא אחרת, מתובלת ועשירה בארומה, במרקם שונה לגמרי ממה שאתם מכירים. יש סיכוי סביר שגם אלה שלא אוהבים במיה, יתאהבו בה עכשיו.

חומרים:
1 ק"ג במיה 
1 בצל סגול
חופן עלי קארי משני גבעולים
2-3 פלפל שאטה חריף
1 כוס קוקוס טחון
1 כפית חרדל שחור
1/2 כפית זרעי כמון שלמים
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית זנגוויל
3 כפות שמן קוקוס או רגיל

הכנה:
קוטמים את ראש הבמיה, וחותכים לפרוסות בגודל 1 ס"מ.
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את זרעי החרדל והכמון כשהם מתחילים לקפוץ מוסיפים פלפל שאטה ועלי קארי. מערבבים היטב. מוסיפים את הבצל הסגול ואת שאר התבלינים. מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבמיה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס. ממשיכים לערבב, ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר, מידי כמה דקות פותחים ומערבבים. לא מוסיפים מים! המרקם צריך להיות יבש והבישול נעשה ע"י החום והאדים הנוצרים. כשהבמיה מתררכת מסירים מהאש.
מגישים עם אורז לבן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment