ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 3 באוקטובר 2013

הבפלה כובשת את העולם...












כמה תגובות על הבפלה....
האם אומרים בפלה או ואפלה?
האמת מה זה משנה?
אבל עשיתי תחקיר מאוד רציני על עלי הקארי - כפי שהם נקראים באנגלית. מסתבר שבכל העולם העלים האלו מאוד ידועים ואפשר למצוא המון חומר עליהם.
השוני בהטעמה של המילה נעוצה בהיסטוריה של ניבים שונים ע"פ האזור והשפה המדוברת באותו אזור...
השם הבוטאני של הצמח נקרא: Murraya Koenigii והוא גדל במשך כל ימות השנה. זהו בעצם עץ טרופי
העלים נקראים באנגלית: Curry Leaves
בטמילית: Karuvepillai
בטלג'ו: Karivepakku
בהינדית: Karipatta

העלים משמשים חלק משמעותי בתרבות הבישול של דרום הודו ומייחסים להם סגולות בריאות מאוד משמעותיים.
אני מצרפת לכאן כמה קישורים לאתרים מעניינים שמצאתי ומספר מילים על הסגולות הבריאותיות של העלים האלו.
 יש כמה סגולות שממש מסבירות יפה מאפיינים בעדה הקוצ'ינית כמו שיער בריא, עור חלק ורענן וכו'
אבל אם לומר את האמת משהו פה גם לא ממש מסתדר לי...עם כל כך הרבה יתרונות בריאותיים איך זה שהקוצ'ינים סובלים כל כך ממחלות לב כלי דם וסוכרת? האוכל הקוצ'יני מסתבר גם עשה תהליך של עליה לארץ... בשיחות שעשיתי עם העולים הותיקים מסתבר שבהודו לא אכלו כל כך הרבה עופות ובשר בקר ובשר כבש. אלו היו מאכלים של חג ומועדים מיוחדים. האוכל הפשוט היומיומי היה מבוסס ברובו על אורז ודגים. בארץ הזמינות למוצרי עוף, כבש ובקר שינתה קצת את פני המפה פה בארץ ואלו נכנסו יותר ויותר למטבח הביתי היומיומי. אולי זה לא כך אצל כולם אבל יכול להיות שהיה פה שינוי של היחסיות ולכן יותר מחלות לב, סוכרת וכלי דם. אין ספק שבמצבים כאלו יתרונות עלי הקארי נחלשים מעט. אין גם ספק שהאוכל הקוצ'יני מבוסס ברובו גם על אוכל מטוגן , לכן, עם כל ההתלהבות של חזרה לטעמי ילדות, חשוב לשמור הכל בפרופורציות, להכין ולהנות מהכל במידה, להשתדל לא לטגן איפה שלא צריך ותאמינו לי שלא יוצא פחות טעים. והכי טוב הרבה דגים ותבשילי ירקות שיש בשפע שמתכונים שלהם אפרסם בעתיד. 

קישורים מומלצים: 




:The nutrients contained in the leaf are
Water ......................................66.3%
Protein ......................................6.1%
Fat ...............................................1%
Carbohydrates .........................18.7%
Fiber ..........................................4,2%
Calcium .........................830 mg/100 grams
Vitamin A (carotene)....12,600 IU/100 grams
Phosphorus ......................57 mg/100 grams
Iron ...................................7 mg/100 grams
Nicotinic acid ..................2.3 mg/100 grams
Vitamin C ...........................4 mg/100 grams


 יתרונות בריאותיים שלי עלי הבפלה:

לעלי הבפלה יש יתרונות אנטי סוכרתים, נוגדי חמצון , מיקרוביאליות , אנטי דלקתיות, הגנה על הכבד, הורדת כולסטרול וכו'.
• בשל התכונות נוגדות חמצון שלהם, לעלי הבפלה יש יתרונות משמעותיים בחשיפה לקדמיום בשל קירבה      תעסוקתית או סביבתית.
• התכונות אנטי דלקתיות מועילות בהפחתת כאב בכאבי פרקים ודלקות .
• עלי הבפלה מסייעיםבהפחתת כולסטרול ורמות הטריגליצרידים ובכך גם מסייעים למניעת השמנת יתר.
• הם מונעים סטרס חימצוני ואובדן תאים כולינרגיים במערכת העצבים המרכזית על ידי שיפור כמות נוגדי  חמצון המגנים והפחתת חימצון שומנים בדם. כתוצאה מכך הם מגנים בפני מחלות נוירולוגיות כמו    אלצהיימר.
• עלי הבפלה משפרים תפקודים קוגניטיביים , ומפחיתים אמנזיה הנגרמת על ידי תרופות מסוימות 
• הם מפחיתים רמת אוריאה בסרום ורמות קריאטינין ומעודדים יצור רקמת כליה מחדש .
• לעלי הבפלה פעילות אנטי סרטנית .
•הם מומלצים בטיפול בסוכרת מסוג 2 על ידי הפחתת רמות סוכר . מומלץ ללעוס 8 עד 10 עלים בכל בוקר על קיבה ריקה במשך 3 עד 4 חודשים.
• ניתן לשים עלים כתושים על חתכים וחבלות כדי לסייע בריפוי .
• הם טובים ללבלב והטחול, מחזקים את הכבד ומסייעים בחילוף החומרים של שומנים.
• משפרים את הראייה ומונעים קטאראקט.
• צריכה קבוע של עלי בפלה מעכבים האפרה של שיער ושומרים על שיער בריא. מומלץ להוסיף חופן של עלים ל 200 מ"ל של שמן קוקוס ולהרתיח במשך 20 דקות. ניתן להשתמש בשמן זה כתכשיר שיער ולעסות את הקרקפת.
• הם מגרים את אנזימי העיכול , משפרים את התיאבון ומסייעים בעיכול מזון.
• משתמשים בעלים כדי להקל על בחילות , צרבת ובעיות עיכול . לערבב 2 כפות מיץ של מיץ של עלי בפלה עם מיץ מלימון .
• בפלה מקלה על שלשולים וכאבי בטן . ללעוס כמה עלים להקלה.
•הצריכה של העלים עוזרת כדי לשמור עור בריא 
• הלעיסה של כמה קארי מדי יום עוזרת להפחית במשקל.

תגובה 1:

Add a comment