ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

פסטל

פסטל


הפסטל הוא ללא ספק המלך של המטבח הקוצ'יני !
זה כיסונים ממולאים בכל טוב ונהוג לאכול אותם בשבת בבוקר לאחר הקידוש. בעבר, אין משפחה קוצ'ינית שלא היו אצלה בשולחן פסטלים ביום שבת. הבעיה העיקרית היא שזה מלווה בהמון עבודה וזה מתחסל בדקות. אבל התענוג כל כך שווה שזה שווה את המאמץ. אני מציעה לרתום את כל המשפחה לעשייה ואז לא מרגישים את הקושי, זה כיף, ונהנים מכל ביס...
לפסטלים יש הרבה גרסאות ולכל סבתא יש את השינויים הקלים שלה - אני מביאה כאן את המתכון של סבתא שלי ריבקה יוספי ז"ל ממושב גבעת כח שהיתה בשלנית מדהימה




















חומרים למילוי:
4-5 בצלים קצוצים דק
3-4 ביצים 
2 חזות עוף שלמים
3-4 תפוחי אדמה
חצי חבילה כוסברה קצוצה
חופן עלי נענע
2 כפות חומץ 
מלח
פלפל שחור
כרכום
מעט שמן לטיגון

חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1.5 - 2 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

שלב 1:
מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד שמזהיב. מוסיפים מלח, פלפל שחור וכרכום ובסוף גם את הכוסברה והחומץ. מניחים בצד להתקרר.
שלב 2:
 מבשלים את הביצים ותפוחי האדמה. מקררים ומקלפים וחותכים לקוביות קטנטנות. תפוחי האדמה צריכים להתבשל אך לא להיות רכים מידי. המרקם צריך להיות של קוביות חתוכות ולא כמו של פירה.
שלב 3:
 מתבלים את חזות העוף באותם תבלינים ומטגנים במעט שמן במחבת עד שהעוף מוכן. רצוי לחתוך את חזות העוף לחתיכות קטנות ואז לטגן כי אז זה מבטיח בישול טוב ומהיר יותר. אני באופן אישי משתמשת הרבה בשניצלים דקים חתוכים מראש. כשהעוף מתקרר חותכים לקוביות קטנטנות.
שלב 4:
 מערבבים את כל רכיבי המילוי יחד ומשפרים תיבול לפי הטעם.
שלב 5: 
מערבבים את כל חומרי הבצק. את המים יש להוסיף בהדרגה עד לקבלה של מרקם רך וגמיש.
שלב 6:
קורצים עיגולים קטנים (כמו כדור פינג פונג) מהבצק, מרדדים לעיגול שטוח דק. שמים במרכז כף גדושה מהמילוי, סוגרים ומהדקים ואת הקצוות צובטים לצורת "צמה" - מתחילים מהקצה ומקפלים פנימה כל פעם את הקצה החדש שנוצר. 
שלב 7:
מטגנים את הפסטלים בשמן משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים על גבי נייר סופג ומחביאים קצת בצד כדי שישאר למחר...