ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

לחם קוצ'יני (אפאם)

אפאם לשבת




















לחם לשבת
בילדותי ביליתי הרבה בבית של סבא וסבתא במושב גבעת כח. אחד מהזכרונות החזקים שלי זה יום שישי בבוקר כשהאפאם והעוף האדום (מלווקות'ן) כבר היו מוכנים ואנחנו היינו חסרי סבלנות וטובלים כבר ב 10 בבוקר פיסות של אפאם בתוך הרוטב האדום והחריף...סבתא שלי היתה מהמהדרין והיא הכינה את האפאם בסיר פלא מאלומיניום מיוחד עגול (כמו זה של ג'חנון) על הגאז. אני למדתי מחמותי להכין את אותה גרסא באפיה בתנור - פחות מסובך ולא פחות טעים.






מרכיבים:
 2/3 כוס שמן
750 גר' קמח
חצי כוס סולת
30 גר' שמרים יבשים או קובית שמרים מומסת במעט מים
2 ביצים
כף מלח
כף חומץ
3-4 כוסות מים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומוסיפים את המים בהדרגה. חשוב לערבב היטב למרקם חלק שלא יהיו גושים. העיסה הסופית צריכה להיות רכה מאוד אך לא נוזלית. מנסיון הכי טוב להכין במיקסר - יוצא מרקם מושלם.
מתפיחים כשעה וחצי. 
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב 3 תבניות מוארכות או אחת גדולה ושופכים מהעיסה עד לגובה מחצית מהתבנית (זה תופח מאוד באפיה). מתפיחים שוב בתוך התבניות לחצי שעה ואז אופים כ 30-40 דקות עד שמזהיב מלמעלה.