קוסקוס קוצ'יני (אופומאוו)
תמיד חשבתי שקוסקוס זה מאכל ייחודי למרוקאים עד שטעמתי את זה...אותו קוסקוס מוכר אבל בגרסא קוצ'ינית עם טעם וארומה נפלאים. תאכלו פעם אחת ותבינו שהקוסקוס הוא שלנו !
חומרים:
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית גרגירי חרדל
חופן עלי קארי קצוצים
2 פלפל שאטה קצוצים
1 כפית זרעי כמון
מלח
כרכום
להכנת הקוסקוס:
2 פלפל שאטה קצוצים
1 כפית זרעי כמון
מלח
כרכום
להכנת הקוסקוס:
3 כוסות סולת
4.5-5 כוסות מים רותחים
מלח ותבלינים לפי הטעם
6 כפות שמן
ניתן להשתמש בקוסקוס מוכן!!!
ניתן להשתמש בקוסקוס מוכן!!!
אופן ההכנה:
במחבת מטגנים את גרגירי החרדל עד שהם מתחילים לקפוץ. מוסיפים את זרעי הכמון, הבצל, עלי הקארי ופלפל. מוסיפים מלח וכרכום לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש. בסיר נפרד מרתיחים את המים, מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב עד שזה מתיבש טיפה. מפוררים עם מזלג וסוגרים את המכסה של הסיר. לאחר מספר דקות יש לפורר שוב עם המזלג. מערבבים את שתי התערובות יחד ואוכלים!
טיפ! : אני ניסיתי את זה עם שקיות של קוסקוס מוכן - יצא מעולה!!!
כדאי מאוד לאכול את זה בליווי אולטיזה של חומוס ושקשוקה קוצ'ינית...(ראו מתכון)