האולווה מלווה את העוף והדגים של יום שישי.
האולווה הכי טעימה שאכלתי היא של בעלי ציון ולעונג הוא לי לשתף את כולם במתכון המנצח! לא כולם אוהבים את האולווה ויש החוששים מהריח...אבל אני מבטיחה לכם שאין שום ריח ! במתכון הזה היחס הוא לטובת עשבי התיבול והירק ואחוז גרגירי החילבה הוא קטן. מומלץ!
טיפ! : את האולווה ניתן לשמור במקפיא בצנצנות קטנות ולהוציא כשרק רוצים.
מאוד בריא!!!
חומרים:
חומרים:
1/3 כוס גרגירי חילבה
צרור עלי נענע
צרור עלי כוסברה
1 בצל
3 שיני שום
3 פלפלים חריפים קטנים טריים
מיץ סחוט מלימון אחד
1 כוס מים
כף חומץ
מלח
אופן ההכנה:
משרים את החילבה לפחות 5 שעות במים רותחים, עדיף כל הלילה.
מסננים את המים היטב. טוחנים בבלנדר יחד עם נענע, כוסברה, בצל, שום, פלפלים ומים. ניתן להוסיף מים אם רוצים לשנות את הסמיכות. מעבירים לקערה ומוסיפים מלח לפי הטעם, חומץ ומיץ לימון ומערבבים היטב.