ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

רוטב קוקוס צהוב

אבצ'ר (רוטב צהוב)








הרוטב שמלווה כל יום שישי את המולווארצ'י (עוף אדום) או את הדגים, יחד עם אפאם. חגיגה של צבעים וטעמים...יש כאלה שלוקחים פלפל חריף אחד גדול ומרסקים אותו מעל ופשוט מתענגים...



חומרים:

2 כוסות מים
כף חומץ
1 כוס קוקוס
1 בצל 
2 שיני שום
כף קמח
מלח
1/2 כפית כרכום

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים עם מלח, חומץ וכרכום. במקביל טוחנים בבלנדר בצל, קוקוס שום וקמח. מוסיפים מעט מים לצורך הטחינה. שופכים את התערובת לתוך המים ומביאים לרתיחה. אפשר לשנות את יחס המים לפי איך שאוהבים - סמיך או נוזלי יותר.