עוף אדום.
אני לא מכירה מישהו שהצליח להתאפק מלקחת חתיכת אפום ולטבול אותה ברוטב המדהים הזה מיד כשהעוף מוכן. למי יש סבלנות לחכות לערב שישי?
הנשים הקוצ'יניות שהגיעו לארץ למדו את הטריק של קיצורי הדרך שבמקרה הזה הוא רסק עגבניות. אז מותר להשתמש ברסק עגבניות כתוספת, אבל לא במקום עגבניות!!! סבתא שלי לא ויתרה והכינה את המולווארצ'י על טהרת העגבניות. אולי בגלל זה מעולם לא היתה לנו סבלנות לחכות לערב...
חומרים:
1 עוף שלם חתוך לחתיכות קטנות
2 בצלים חתוכים לפרוסות
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
1פלפל חריף חתוך לרצועות
5-6 עגבניות קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
1 כף גדושה תמרהינדי
1 כף גדושה תמרהינדי
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
5-6 כפות שמן לטיגון
5-6 כפות שמן לטיגון
כף חומץ
1/2 כפית פלפל שחר
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית זנגוויל
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית כוסברה טחונה (אם יש לכם סבלנות לקלות זרעוני כוסברה ואז לטחון אותם במטחנת קפה אז עוד יותר טוב!)
מלח
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את חתיכות העוף ומבשלים את שהעוף משנה את הגוון שלו ללבן. מוסיפים את חתיכות הפלפל החריף ואת החומץ. מערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות, התמרהינדי ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את תפוחי האדמה, מוסיפים את כל התבלינים ואת רסק העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ 45 דקות עד שעה. כמובן שאם מטגנים את תפוחי האדמה קודם, התבשיל משתדרג לרמה אחרת...