ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

תבשיל עוף צהוב

פואיזק'ה

















או כפי שנהגנו להגדיר את זה בתור ילדים : עוף צהוב
בילדות שלי לא ממש אהבתי את זה. אבל כשהכרתי את חמותי נחשפתי לטוויסט שהיא עשתה לעוף הזה באמצעות תוספת של דבש...והתאהבתי...
סוד נוסף שלמדתי ממנה זה חיתוך העוף לחתיכות קטנות מאוד. כך זה מתבשל יותר טוב והטוויסט של הדבש נתפס טוב יותר. 
אם יש לכם ילדים קטנים שלא אוהבים עוף בצורה הרגילה שלו, נסו לעשות את זה פשוט עם רצועות של פרגיות...
חשוב מאוד לא לוותר על טיגון תפוחי האדמה. הטיגון המקדים פשוט משדרג את התבשיל לרמות אחרות.

חומרים:

עוף שלם מחולק לחתיכות קטנות ללא העור
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בצלים חתוכים לפרוסות
5 שיני שום חתוכות לפרוסות
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כרכום
2-3 כפות דבש או סילאן
1 כפית חומץ
5-6 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל, כשמתחיל להזהיב מוסיפים את השום. מטגנים עוד קצת ומוסיפים את חתיכות העוף. מבשלים על להבה נמוכה עש שהעוף משנה את צבעו ללבן. במקביל מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להשחמה קלה מכל הכיוונים. מוסיפים לעוף מלח, פלפל, כרכום וחומץ. אפשר להוסיף מעט מים אם רוצים יותר רוטב. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המטוגנות ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ 40 דקות ואפילו יותר אם רוצים לקבל צבע שחום יותר מהדבש. מידי פעם חשוב לערבב כדי שהעוף יגבל את הגוון של התיבול מכל הכיוונים.