ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

שקשוקה קוצ'ינית

שקשוקה קוצ'ינית (Motta Cuttan)













 מסתבר שלכל עדה יש את השקשוקה שלה...





חומרים:

1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי קארי קצוצים
כפית גרגירי חרדל
1 ס"מ גינג'ר טרי מגורד
2 פלפל שאטה קצוץ
5 עגבניות בשלות קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
4-5 ביצים
כף חומץ
1/2 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
כרכום
פפריקה מתוקה
זינגוויל (ג'ינג'ר)
כמון
5 כפות שמן

אופן ההכנה:

מטגנים את גרגירי החרדל, מוסיפים את הבצל והשום. מוסיפים את עלי הקארי, הג'ינג'ר והפלפל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ואת כל התבלינים. שוברים את הביצים לתוך התערובת ומכסים. מבשלים עוד כ 10 דקות. 
במקום ביצים טריות ניתן להכניס לתבשיל ביצים קשות שלמות או חצויות.