ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

דושה

דושה






הפיתה הקוצ'ינית המפורסמת. היא רכה מאוד ונהוג לאכול אותה עם רטבים, עוף, בשר, ולמלא אותה בכל טוב(ראו עוד מתכונים בהמשך). הבצק הבסיסי משמש להרבה וריאציות של דושה שיפורסמו בהמשך.




חומרים:

1/2 ק"ג קמח
2 ביצים
1/2 חבילה מרגרינה מומסת או 1/2 כוס שמן
30 גר' שמרים יבשים או חצי חצי קובית שמרים מומסת במעט מים
1 כף מלח
7-8 כוסות מים

אופן ההכנה:

מתחילים לערבב מרגרינה מומסת, ביצים, קמח ושמרים ומוסיפים את המים בהדרגה. רצוי להשתמש במטרפה כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים מלח ואת יתרת המים. העיסה צריכה להיות בין דלילה לסמיכה עם מירקם חלק לגמרי. ניתן להוסיף מים /קמח לפי הצורך. מניחים להתפחה כשעתיים. אח"כ מערבבים שוב היטב את כל התערובת לבלילה חלקה. ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך.
מחממים היטב מחבת טפלון בקוטר 25 ס"מ ומצפים אותה במעט מרגרינה רק בשביל הפעם הראשונה. ממלאים 3/4 מצקת בעיסה ושופכים למחבת. כשהשטח העליון של הדושה מראה סימני אפיה והתיצבות הופכים לצד השני בעזרת מרית לצד השני לעוד מספר שניות. הדושה צריכה לצאת בגוון בז' ולא שרופה ובעובי של מספר מ"מ בלבד. זו פיתה רכה מאוד ולא קשה. גם אם לא יוצא בפעם הראשונה, תנסו כמה פעמים עד שתגיעו לתוצאה הרצויה.
טיפ: אם נשארת לכם כמות של בצק מיותרת ניתן בהחלט לשמור בכלי סגור במקרר ולהכין עוד למחרת, פשוט צריך לערבב היטב ולהוסיף עוד מים אם צריך. הדושה הכי טעימה כשהיא טריה לכן עדיף להכין את הכמות הרצויה באותו רגע.