ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

צ'מנדי אדום

צ'מנדי אדום




רוטב אקזוטי בעל וריאציות שונות. מאמא שלי ומהסבתות הכרתי תמיד צ'מנדי בוטנים ועגבניות. חמותי בת שבע ממושב עופר הכירה לי את הוריאציה שלה לרוטב הטעים הזה, ומאז אני מכינה כמעט תמיד רק אותו. הרוטב הזה נאכל בליווי דושה והמהדרין מורחים אותו על הדושה וממלאים בתפוחי אדמה - מה שכולם מכירים כמסאלה דושה (מתכון בהמשך)




מרכיבים:

1 בצל חתוך גס
2 שיני שום שלמות
חופן עלי קארי
3 כפות שמן
1 כוס קוקוס
1 כפית גרגירי חרדל שחורים
3 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד טרי
2 כוסות מים
מלח
כרכום
פפריקה מתוקה
1 פלפל אדום חריף - אופציה לאוהבי החריף

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה, מוסיפים את עלי הקארי ומטגנים עוד מספר שניות. מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד עד להשחמה של הקוקוס (זהירות שלא ישרף מידי!) שופכים את התערובת לבלנדר עם כוס אחת של מים וטוחנים היטב את הכל למחית חלקה (אם צריך אפשר להוסיף מים אבל לא הרבה).
בסיר נפרד מטגנים את גרגירי החרדל כדקה (זהירות שלא יקפוץ!), מוסיפים רסק עגבניות, את שארית המים ומיץ הלימון. מוסיפים את התערובת הטחונה ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד כ 15 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. משפרים תיבול לפי הטעם.