ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

צ'מנדי בוטנים

צ'מנדי בוטנים של אמא שלי












טעם מיוחד מאוד. נהוג לאכול עם דושה




חומרים:

1 בצל חתוך גס
2 שיני שום
חופן עלי קארי
3 כפות שמן
50 גר' בוטנים קלופים
200 גר' קוקוס טחון
מיץ מלימון אחד טרי
1 כפית גרגירי חרדל
2 כוסות מים
מלח
1/2 כפית זינגוויל (ג'ינג'ר)
1 פלפל אדום יבש חריף - אופציה לאוהבי החריף

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים עלי קארי ואת הבוטנים, מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהקוקוס משחים (זהירות שלא ישרף!)
מעבירים את כל התערובת לבלנדר ומוסיפים חצי כוס מים וטוחנים היטב. 
בסיר נפרד מטגנים גרגירי חרדל, מוסיפים את התערובת ושארית המים ומבשליםעד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ 15 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.