ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

מאסאלה דושה

מאסאלה דושה













מאכל אהוב ומוכר, מתאים גם לצמחוניים.
לשם הכנת המנה צריך להכין מראש דושה ורוטב צ'מנדי אדום (ראו מתכונים).


חומרים:

1 בצל קצוץ דק
1 כפית גרגירי חרדל שחור
חופן עלי קארי קצוצים
3 כפות שמן
2-3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות קטנות
כרכום
פפריקה מתוקה
מלח
1/2 כוס מים
1 פלפל אדום חריף קצוץ - אופציה לאוהבי החריף

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל, מוסיפים את גרגירי החרדל ועלי הקארי (ואם רוצים גם את הפלפל החריף), מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומעט מים. מבשלים על להבה נמוכה ואם צריך מוסיפים עוד מעט מים. התערובת צריכה לצאת רכה מאוד, אך לא כמו מחית. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. כשזה בשל מכבים את הלהבה ומקררים.



לוקחים דושה ומורחים עליה כף מהצ'מנדי האדום ובמרכז שמים 1-2 כפות של תערובת תפוחי האדמה וסוגרים לחצי. המהדרין שמים את תערובת תפוחי האדמה בקצה ומגלגלים לצורת גליל ואז מטגנים את זה במעט שמן מכל הצדדים לקבלת מעטפת פריכה. אני מעדיפה את הגרסה הפחות מטוגנת - פחות קלוריות...ולא פחות טעים...